Twee uitpuilende koelkasten, een knorrende maag en een maagdelijk aanrecht annex fornuis vormen de setting voor deze dag. De beesten zijn gejaagd, geslacht en opgedeeld. De zeehave kan zo in kokend water de overgang naar ingrediënt maken. Groenten worden straks gesneden, gehakt, gestoomd, gewokt en gepureerd. Het maken van taartjes en bonbons staat op het programma. Enkel het brood, daar had ik geen zin in, en heb ik kant en klaar in de supermarkt gekocht.
Zo'n culinaire slag is natuurlijk vergeven van besluiten en vooral de prioritering daarin. En de eerste is al: wanneer begin ik met de cocktail? Zou ik die voorproeven of bewaar ik 'm zoals het hoort tot aan het begin van de maaltijd? En zo ja, welk begin? Het bereiden ervan of het genieten? Zo'n cocktail kan nog wel eens leiden tot een onverwachts verkorte versie van de navolgende maaltijd. Dus dan? Wat dan? Ik ben wel een paar uur bezig met omtrekkende bewegingen. Voordat het eerste gerecht klaar is om mijn spijsverteringskanaal ingeschoven te worden, kan er nog menig cocktail aan vooraf gaan.
Ik ben benieuwd naar de smaak van de cocktail, de bereiding van de cappuccino, de vorm waarin ik de homard uiteindelijk duw, of de lotte (zeeduivel) zo bijzonder is als men zegt, hoe de thee uitwerkt in bij de eendeborst, de combinatie van kazen, of de ontbijtkoekjes lukken en natuurlijk ook naar het resultaat van truffles-rollen.
Heerlijk prutsen en klutsen en daarna genieten van het resultaat .... wat wil je nog meer??
Geen opmerkingen:
Een reactie posten